dilluns, 19 de febrer del 2007

Dijous gras

En aquesta època de Carnaval, el Dijous Gras era una de les festes més celebrades a Catalunya. Aquest dia tothom menjava carn de porc, mongetes i sobretot botifarra i coca de llardons. Feien tot això perquè la setmana següent arribava la Quaresma i no podien menjar carn de cap mena, només peix. A més a més, el temps de Quaresma feien dejuni, que vol dir menjar poquet. Els dies abans de Quaresma, sobretot el Dijous Gras, s’atipaven de tot el que podien. Així després no quedaven tan prims.
A l’Escola, per celebrar el Dijous Gras, a la tarda no vam fer classe i vam anar al bosc a berenar. Es podia portar truita de botifarra, entrepà de truita o bé coca de llardons. Ens vam posar en rotllana i vam començar a menjar. Després de menjar vam anar a jugar, cadascú al que va voler. Al cap d’una bona estona vam anar a la classe i vam marxar. Va ser una tarda ben diferent de les altres.

Azahara Romero i Inés Manchón


Helena Paricio